UMCG: ToetsJeVraag

E-learning Onderwijs

Verhoog de kwaliteit van onderwijs met goede toetsvragen

Samen met het UMCG hebben we de e-learning ToetsJeVraag ontwikkeld bestaande uit twee delen: ToetsJeVraag zelf: een e-learning om als docent de basisprincipes te leren hoe je een goede toetsvraag maakt. En de module ToetsJeVraag Samen: een platform waarin docenten toetsvragen kunnen indienen en toetsvragen beoordeeld kunnen worden.

Uiteraard zijn beide modules gemaakt volgens Klare Koek recept: leuk, leerzaam & functioneel. Ontwikkeld met docenten en professionals van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen.

Screencapture van 'ToetsJeVraag'.

ToetsJeVraag: Zelf

Dit is de e-learning die je als docent zelfstandig kunt doorlopen. Je leert valkuilen van slechte toetsvragen herkennen. Haal je toetsvragen door de 'ToetsJeVraag' machine en krijg direct feedback van assistent Buddy. Leer betere toetsvragen maken en krijg een beter beeld welke kennis je studenten beheersen of waar het curriculum wellicht tekort schiet.

ToetsJeVraag: Samen

Toetsjevraag: Samen is een platform waarin docenten elkaar vragen van feedback kunnen voorzien. Dit gaat volgens een vast format zodat de feedback altijd gestructureerd en helpend is. Je kunt badges verdienen, er is een ranking om docenten aan te sporen om vragen in te dienen én te beoordelen. Als je vraag beoordeeld is krijg je automatisch een mailtje.

Screencapture van 'ToetsJeVraag'.
Het maken van goede toetsvragen is voor veel docenten een worsteling. Wij geloven dat je beter kunt reflecteren op je eigen toetsvragen wanneer je deze bekijkt vanuit het perspectief van een student. Samen met Klare Koek hebben wij dit concept uitgewerkt tot een inspirerende, interactieve en praktijkgerichte e-learning: ToetsJeVraag. Klare Koek heeft ons concept én onze verbeelding op de proef gesteld, nauw samengewerkt met de gebruikers en een prachtig resultaat opgeleverd in slechts 4 ontwikkelsprints.

Jorn Veltman & Evelijn Bos
UMCG

Ook beschikbaar voor jouw organisatie!

Wil je als (hoge)school of universiteit ook betere toetsvragen maken en je docenten team professionaliseren?

  jorrit@klarekoek.nl