Sociaal Domein Fryslân

Zorg Infographic Animatie Sociaal domein Branding

Van beleid naar heldere communicatie

Sociaal Domein Fryslân klopte bij Klare Koek aan om haar beleid om te zetten in heldere communicatiemiddelen. We zijn aangehaakt bij de communicatiewerkgroep en hebben van daaruit, samen met SDF, heldere communicatiemiddelen ontwikkeld. Een handzaam praktijkboek, infographics, animaties en een aanvulling op de bestaande huisstijl.

Afbeelding van de animatie van Sociaal Domein Fryslân.

Praktijkboek

Uniek concept

Het praktijkboek geeft context over de veranderingen in het beleid en het dagelijks handelen. En het is handig om erbij te pakken om snel iets op te zoeken. In overleg met mensen die het boek gaan gebruiken gaven ze mee dat het makkelijk navigeerbaar moest zijn en handzaam. 

Met alle informatie die erin moest was dat best een uitdaging. We zijn gekomen tot een concept dat aan al deze wensen voldoet: Een A5 ringband met tabbladen voor makkelijke navigatie. En we hebben 'uitklapbladen' gebruikt voor de infographics en grotere tabellen.

Animaties

De verhalen van Tom

Voor de animaties is er gekozen om met een persoonlijk fictief verhaal te werken. Een verhaal dat zo kan plaatsvinden in de praktijk. Tom en zijn gezin zijn hierin vaak het middelpunt, met daaromheen familie, naasten en professionals. De animaties sluiten aan bij de infographics en geven een menselijke invulling en verbeelding aan het beleid. 

Bekijk deze video's als je benieuwd bent naar nog meer verhalen van Tom.

Infographics

Het beleid als procesplaat

De infographics geven een overkoepelend perspectief. Het begint altijd met de hulpvraag en benadrukt het uitgangspunt van elke hulpvraag (zo thuis als mogelijk). 

De invulling voor elk 'domein' is uiteraard aangepast naar het specifieke onderwerp waar we samen met het veld invulling aan gaven. 

Beleid omzetten naar klare communicatie?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

  jorrit@klarekoek.nl