B-Appy (don't worry)

Serious game App LVB Zorg Branding

Don't worry b-appy!

B-Appy is een app waarmee je inzicht krijgt in je gezondheid. Met je begeleider en je persoonlijke digitale coach kun je door B-Appy daar zo zelfstandig mogelijk stappen in zetten, met heldere haalbare doelen en een totaalplaatje van de voortgang.

Het model van Machteld Huber van Insititute for Positive Health (IPH) is de onderlegger van de app.

Verbonden met je eigen stad

In B-appy ben jij baas over je eigen stad. De stad reflecteert hoe het met jou gaat. Zijn bepaalde delen in je stad donker? Dan gaat het op dat gedeelte even niet zo lekker. Is je stad helemaal verlicht, dan zit je waarschijnlijk supergoed in je vel! Om hier achter te komen stelt de app je periodiek een aantal vragen. En vervolgens doet de app suggesties hoe je aan je fysieke of mentale gezondheid kan werken. 

Opdrachten, uitdagingen en beloningen

In b-appy wordt je uitgedaagd om aan je eigen gezondheid te werken. Dat gebeurt met opdrachten, kleine quizes, mini-games en meer. Door deze opdrachten te doen verdien je bee-coins. En met deze bee-coins kun je je eigen huis (en tuin) inrichten en pimpen. Door de testgroepen wordt dit als zeer leuk ervaren. 

Meten is weten: De IPH-spin

Het is uiteraard leuk en motiverend om te zien of je ook echt vooruit gaat. Voor zowel de cliĆ«nt als de begeleider of ouder/verzorger. Dit wordt in beeld gebracht door een spinnenweb over de stad heen te leggen. Je kunt op elk moment een nieuw meetpunt toevoegen. Je ziet dan gelijk de veranderingen. 

Ook een tool, app of serious game ontwikkelen met ons?

Neem contact op met Jorrit, hij denkt graag mee!

  jorrit@klarekoek.nl