Royal Universal Gamechangers

Serious game Onderwijs

Er is een nieuwe generatie superhelden onze publieke vraagstukken gaat oplossen.

De wereld loopt tegen maatschappelijke vraagstukken aan die niet meer vanuit 1 discipline zijn op te lossen. Stress, klimaat, populisme en tal van andere uitdagingen. Er is vraag naar een nieuwe aanpak, een nieuw gedachtegoed. De Aletta Jacobs School of Public Health zet deze disciplines bij elkaar. Een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen, UMCG en Hanze Hogeschool. Klare Koek maakte een introductiespel voor de studenten om elkaar beter te leren kennen.

Foto van 5 superhelden van 'Royal Universal Gamechangers'.

In beeld

Foto van de 'Royal Universal Gamechangers' doos.

1 Keer per jaar wordt de Rijksuniversiteit Groningen omgetoverd tot Royal Universal Gamechangers (RUG). Studenten halen hun 'public health 101 starterkit' op en gaan aan de slag. Als eerste vinden de studenten in deze starterkit een brief met een QR-code met een briefing van Jochen Mierau.

Foto van 5 superhelden van 'Royal Universal Gamechangers'.

Als een van de eerste acties moeten studenten hun cape aantrekken. Dit is om het teamgevoel te versterken en om te benadrukken dat zij de nieuwe generatie superhelden zijn. Belangrijk is dat je achter elkaars super-power komt maar ook elkaars kryptonite. Met een aantal stimulerende en humoristische opdrachten leren de studenten elkaar snel kennen.

Foto van de 'Royal Universal Gamechangers' mockup.

Moderne superhelden kunnen niet zonder hun eigen film. Hun eindopdracht is dan ook om zelf een film te schieten en te editen hoe ze hun 'mission' hebben opgelost. De resultaten waren boven verwachting! Compleet met geluidseffecten en special effects. Uiteindelijk presenteren ze aan elkaar en aan hun opdrachtgever de film en hun resultaten.

Partners

Ook samenwerken met ons?

Neem contact op met Jorrit, hij denkt graag mee!
Mail jorrit@klarekoek.nl of bel 058 - 203 8040.

  jorrit@klarekoek.nl