BRAVO! Beter werken in de zorg bij Alliade

E-learning Zorg

Onderzoek, concept, faal en succes!

De cliƫnt centraal, meer eigen regie. We horen het tegenwoordig allemaal. Talk is cheap. Alliade pakte de handschoen op en gaf ons de opdracht een e-learning te ontwikkelen. Als onderligger lag het gedegen onderzoek BRAVO!

We kwamen op de proppen met een serieus-game vorm. Wij waren zelf super enthousiast, maar onze testgroep een stuk minder. 'We gaan toch geen spel spelen onder werktijd? Daar hebben we helemaal geen tijd voor!' Voor ons een les ook hoe je bepaalde dingen framed. Wellicht als we het een exploratieve e-learning simulatie hadden genoemd was het in betere aarde gevallen. Ons tweede concept viel wel in goede aarde en had een paar unieke elementen voor een e-learning.

Unieke content op basis van je personage

Alliade bedient veel verschillende doelgroepen. Mensen met een licht, matige of ernstige beperking, ouderen en mensen met een handicap. Het is belangrijk dat een e-learning aansluit bij de belevingswereld van het personeel. Dat kregen we ook terug uit de testgroep.

Aan het begin van de e-learning kies je daarom een personage. De content past zich aan op dit personage en zo krijg je content te zien die relevant is voor jou. Dit is enorm belangrijk om mensen intrinsieke gemotiveerd te krijgen. 

Een handig zakboekje!

Sommige mensen willen graag iets fysieks in handen hebben. Daarom hebben we naast en digitale e-learning ook een handig zakboekje gemaakt. Dit dient als beknopt naslagwerk en als internere promotie voor een goede adoptie.

De mensen van Klare Koek luisteren heel goed en kunnen dan precies dat maken waar behoefte aan is en wat aansluit bij de vraag en de doelgroep.

Jeanet Landsman
Alliade en TGO-UMCG

Ook een tool, app of serious game ontwikkelen met ons?

Neem contact op met Jorrit, hij denkt graag mee!

  jorrit@klarekoek.nl