Reik animatie

Hoe spreek je de LVB doelgroep aan zonder ze Licht verstandelijk beperkt te noemen?

Reik is er voor je

Niet iedereen komt even makkelijk mee in de maatschappij. Sommige mensen hebben een fysieke handicap, sommige zijn wat minder slim wat participeren in de maatschappij soms wat moeilijk maakt. Een fysieke handicap is vaak zichtbaar en zorgt zo vaker voor begrip. Een licht verstandelijke beperking is over het algemeen niet zichtbaar wat tot onbegrip kan leiden in de maatschappij. Waarom reageert hij nou zo fel? Snap je het dan niet?

Feiten

  • Klare Koek - Er zijn 2.700.000 mensen met een LVB in Nederland

    Er zijn 2.700.000 mensen met een LVB in Nederland

  • Klare Koek - Grofweg 100.000 mensen met een LVB ontvangen zorg

    Grofweg 100.000 mensen met een LVB ontvangen zorg

  • Klare Koek - Hoe complexer de samenleving, hoe meer mensen met een beperking in het sociaal aanpassingsvermogen behoefte hebben aan zorgondersteuning

    Hoe complexer de samenleving, hoe meer mensen met een beperking in het sociaal aanpassingsvermogen behoefte hebben aan zorgondersteuning

Partners

Reik, die mensen met een LVB ondersteunt zegt heel wijs, meestal lossen problemen zich vanzelf op, Reik is er voor je als dat even niet gebeurt. Ofwel, wij snappen je, het leven is niet makkelijk met een LVB, je doet het al heel goed en wij helpen je graag als je een zetje kunt gebruiken. 

Klare Koek wist onze boodschap terug te brengen tot de essentie. Dit hebben we samen ontwikkeld tot een mooie animatie waar we erg trots op zijn.

Niels Bloembergen
Reik