Fit&Vaardig

Automatiseren van rekenen en taal saai op de basisschool? Niet als het aan ons ligt.

Dit is wat er gebeurd als wetenschap en praktijk de krachten bundelen.

Uit een 3 jarig onderzoek van dr. M.J. Mullender van de Rijksuniversiteit bleek dat bewegend leren tot grote resultaten leidt. 4 Maanden leerwinst maarliefst ten opzichte van de controlegroepen. En positieve resultaten op de BMI.

Onderwijs & Samenleven uit Sneek zag kansen om dit breed in te zetten en schreef een pitch uit om animaties bij de oefeningen te maken. Wij gingen er met gestrekt been in en pitchten een serious game.

Feiten

 • Klare Koek - 100+ actieve scholen

  100+ actieve scholen

 • Klare Koek - 25.000+ gespeeld lessen

  25.000+ gespeeld lessen

 • Klare Koek - 4 Maanden leerwinst

  4 Maanden leerwinst

 • Klare Koek - Hogere taakgerichtheid

  Hogere taakgerichtheid

 • Klare Koek - Positieve resultaten op BMI

  Positieve resultaten op BMI

Partners

Fit&Vaardig

Fit&Vaardig op school is een wetenschappelijke onderbouwde interventie die kinderen uitdaagt om te automatiseren. Het spel sluit naadloos aan op de belevingswereld van de kinderen door de aansprekende karakters Freddie en Femke die met de klas meebewegen. Er kunnen levels en stickers worden verdiend waardoor de kinderen graag meer doen dan alleen de verplichte stof. 

Betere taakgerichtheid

Voor leraren vergt Fit&Vaardig op school nauwelijks tot geen voorbereiding. En het voorbeeld van betere taakgerichtheid na een F&V les is een prachtige bijvangst. 

Meer weten? Bezoek dan de Fit en Vaardig op school website.

Bij Klare Koek denken ze in gezamenlijke kansen en betrokkenheid, voor partners en klanten. Tijdens de samenwerking met Innovatie over Fit en Vaardig op school bleken ze steeds betrouwbaar en integer. Ze laten vernieuwende deskundigheid zien en communiceren helder. In de wereld van ontwikkeling en techniek is dat een uitzonderlijke kwaliteit.

Kortom: een zeer betrouwbare partij.

Rudy Rienstra